top of page

Vloerverwarming

Wij zorgen voor alle werkzaamheden, van voorbereiding tot oplevering

Ed Roodakker BV. heeft al 20 jaar ervaring op gebied van vloerverwarming. Het beschikt over alle kennis, materiaal en goed personeel, om vloerverwarming aan te leggen. 

Keuze uit twee systemen

Op het gebied van vloerverwarming zijn er globaal gezien twee verschillende systemen: verwarming door middel van water en verwarming door middel van elektriciteit.

 

Beide systemen hebben hun voordelen. Bij vloerverwarming op basis van water (het conventionele vloerverwarming systeem) wordt de vloer voorzien van leidingen waar warm water doorheen gevoerd wordt. Voordeel van dit systeem is, dat de aansluiting op de bestaande verwarmingsinstallatie kan gebeuren. Een nadeel kan zijn, dat door de opbouwhoogte, de vloer aanzienlijk hoger komt te liggen.

 

Infrezen is ook mogelijk, dit is echter niet in alle situaties mogelijk

Comfortabel

Vloerverwarming is de ideale manier van verwarmen. Met name bij stenen vloeren wordt vaak vloerverwarming toegepast. Deze manier van verwarmen is echter ook mogelijk onder linoleum (vinyl ), siergrindvloeren, sommige parketsoorten, vloerbedekking en onder losse vloerkleden.

 

De verdelerunit en de vloeropbouw zijn bepalend voor de opwarmsnelheid van de vloerverwarming. De verdelerunit is het zichtbare deel van de vloerverwarming, die voor dat deel de opwarmsnelheid bepaald. De Balans-Compact verdeler is de laatste ontwikkeling op dit gebied. Het hydraulisch neutrale mengprincipe, heeft zich reeds meer dan 20 jaar bewezen, om snel, veilig en efficiënt te werken. Hierbij is er een constante waterdoorstroming van alle groepen.

Het niet zichtbare deel van de vloerverwarming wordt bepaald door de vloeropbouw, met daarin de verwarmingsleidingen. Het gewicht van de te verwarmen vloermassa is hierbij bepalend. Hoe minder cementmassa er dient te worden verwarmd, des te sneller is de opwarming. De onderlinge buisafstand van de verwarmingsleidingen bepalen niet alleen de oppervlakte temperatuur, maar ook weer de opwarmsnelheid.

 

Bijverwarming

De prijs van een een conventioneel vloerverwarming systeem hangt van twee factoren; wilt U de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming. Bij hoofdverwarming wordt benodigde warmte (temperatuur) geheel gerealiseerd door de vloerverwarming.


Bij bijverwarming wordt er een gedeelte van de benodigde warmte gerealiseerd door de vloerverwarming en het overige door bijvoorbeeld radiatoren. Doordat er voor een hoofdverwarming meer vloerverwarming buizen nodig zijn en daardoor ook meer groepen in de verwarmingsunit, is de aanschaf van dit verwarming systeem duidelijk duurder dan een vloerverwarming als bijverwarming.


Een vloerverwarming kan op diverse manieren worden aangelegd. Er worden flexibele buizen (slangen) in de vloer verwerkt. Dit kan door middel van binden en beugelen aan de ondervloer (beton) en hierna moet er een cementdekvloer met een krimpnet worden aangebracht.  De buizen kunnen ook op een krimpnet worden bevestigd en hier overheen word dan de de dekvloer gestort.

Een ideaal systeem voor bestaande woningen is het infrezen van sleuven (stofvrij) in de bestaande dekvloer (afwerkvloer) en de slangen hierin te bevestigen. Hierna worden de sleuven met egaline weer opgevuld. Bij bestaande woningen is dit laatste systeem vaak de goedkoopste oplossing. De buizen worden aangesloten op een regelunit, die middels een eigen circulatiepomp, ervoor zorgt dat het hete water van de CV-ketel wordt getransporteerd door de vloerverwarming buizen.

Kosten & vragen

Kosten voor het aanbrengen van vloerverwarming hangt van uw wensen af. Dit heeft te maken of het dienst moet doen als hoofdverwarming of bijverwarming. Tevens hangt het af van de aantal m2.

Als u vragen heeft of wilt weten wat het bij u kost, kunt u contact opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Referenties

bottom of page